Ruth Marthaförening

Ruths vår-retreat gav lugn åt alla

22.04.2024 kl. 17:38
Ruth ordnade en helhelg ute på Bergö 19-21.4, där alla fick varva ner och koppla bort från vardagen.

Helgen startade direkt på fredag eftermiddag, när gänget på 9 Ruthor körde (och tog färjan) ut till Bergö Havsudd. Att direkt komma bort från vardagen på fredag kväll var väl planerat, eftersom det bidrog till att man kom iväg direkt och fick slappna av redan innan helgen började. I pontonbastun tändes elden i kaminen och middagen bestående av pizza och sallad dukades fram. Snabbt var även stickningarna och virkningsarbeten framme, och i solnedgången sprang timmarna iväg. 

På lördagen startade workshopparna, och gänget ute på Bergö fick sällskap av de som enbart deltog i workshopparna under lördagen. Workshop 1 var lunchtillredning med Sofia Grynngärds från Trädgårdsköket. Tillsammans tillredde vi en utsökt vegetarisk lunch, och lärde oss allt från att våga fritera falafel i hemma-köket till hur mycket olja som behövs i en perfekt hummus, för att inte tala om snabbjäsning av bullar! 

På eftermiddagen fick vi besök av Milla bakom Instagram-profilen Spartips Vardag. Ekonomi kan vi inte tala för mycket om, och diskussionerna ekade kvar hela eftermiddagen! 

Som sista workshop fick vi en goodiebag av Myra Mii Knitting, som hade ett splitternytt stickmönster åt oss. En sjal, som småningom kommer ut även åt er andra att sticka. Oavsett om man var proffs eller nybörjare, hjälpte vi varandra framåt och alla kom fint igång med sin sjal. 

Kvällen spenderades med en 3-rätters middag från Strand Mölles, och med vin i glasen satt vi uppe till midnatt. 

Vi vill tacka alla våra samarbetsparter: 

  • Trädgårdsköket
  • Strandmölles 
  • Myra Mii Knitting
  • Milla (@spartipsvardag)
  • Marthaförbundet för understöd 

 

Matilda Hassel
Kontaktuppgifter

Ruth marthaförening rf

ruthmarthaforening@gmail.com

Instagram: @ruthmarthaforening

Mia Salminen

Ordförande

 

Jenna Matintupa

Vice ordförande

   

Ann-Catrin Granroth

Sekreterare