Ruth Marthaförening

Ruth marthaförening rf har många medlemmar, och det medför också många olika intressen! För att säkerställa att alla hittar något de gillar i vår förening, ordnas månatliga träffar genom klubbverksamhet. Alla medlemmar kan vara med i en eller flera av klubbarna, eller i ingen alls - man är lika mycket medlem i föreningen oavsett. 

För tillfället har föreningen sex stycken olika klubbar, alla listade här nedan. Kommunikationen kring klubbarnas träffar och verksamhet sker i första hand via klubbarnas egna whatsapp-grupper i Ruths Whatsapp-Community, dit man blir inbjuden när man är medlem i föreningen. Större evenemang, så som utflykter eller utbildningar som klubbarna ordnar, sätts även upp i föreningens evenemangskalender. Alla medlemmar är välkomna att delta i dessa, även om man inte är aktivt med i klubben annars. 

Föreningen vill även säkerställa att alla hittar något intressant i verksamhetsutbudet. Därför är vi alltid intresserade av att höra nya idéer till klubbar, och bjuder in alla medlemmar till att bli en klubbledare i föreningen! Hör av dig till föreningen med din idé, så funderar vi vidare tillsammans. 

Bokklubben leds av Jenna Matintupa. Klubben träffas cirka en gång i månaden för att diskutera den bok som klubben läser, ofta på ett café eller hemma hos en klubbmedlem. I bokklubben är idag cirka 15 personer som tycker om att läsa och diskutera litteratur. 

Läses just nu: Haralds mamma av Johanna Frid. 

Under hösten 2023 startade sticklubben genom en KAL (Knit along) där alla medlemmarna stickar Lykkelitens "Mamma ibjörnshoodie" tillsammans. Klubben har idag 32 medlemmar. Stickklubben samla i regel en gång i månaden på olika håll i Vasa och Korsholm. Till stickklubben kan man ansluta sig både som nybörjare och erfaren stickaren, och även annat handarbete så om virkning är välkommet. Stickklubben leds av Mia Salminen.

Trädgårdsklubben leds av köksträdgårdsentusiasten Sofia Grynngärds, som själv odlar både stort och smått i sin köksträdgård i Petsmo. I klubben delar man med sig av frågor, tips, tankar och idéer kring odling och skörd, försådd och bevattningssystem - allt man kan tänka sig helt enkelt! Klubben kommer även satsa på att göra besök i olika trädgårdar under sommaren. 

I Ruths rensaklubb ligger fokus på återbruk, rensning av hemmet och ekologisk hållbarhet. Klubben peppar varandra, lär sig om hållbarhet och jobbar tillsammans för en mindre mängd saker i hemmet - och att ta hand om det man har. Klubben kommer under året även höra föreläsare och göra loppisbesök tillsammans. Klubben leds av Patricia Ljungqvist.

Har du funderat på vilken skillnaden egentligen är mellan ett Riesling och en Chardonnay? Eller hur rödvin skiljer sig i tillverkningen från ett rosévin? Välkommen med i vinklubben, där vi kommer lära oss om iner från olika delar av världen tillsammans. Klubben träffas några gånger per år med eller utan en sommelier, och tar sig ann ett tema åt gången i vinvärlden. Målet är att klubbens medlemmar ska få en bred smak, doft och kunskapsbas för vardagens och festens viner. Klubben leds av Mia Salminen och Matilda Hassel. 

I Ruth Marthaförening rf finns många mammor varav en del är hemma med små barn på dagarna medan andra har lite äldre barn och kanske återgått till arbetslivet. Mammaklubben är både till för er som vill träffas dagtid med småttingarna, på olika ställen och med olika typer av aktiviteter: mammabarn-yoga, cafémys eller en vagnpromenad. Men även för er med större barn som hellre träffas kvällstid eller under helgen för att få sällskap t.ex. till lekparken eller för att gå på evenemang. I mammagruppen umgås mammor som vill lära känna andra mammor, dela tankar, pepp, erfarenheter och skratta en stund kravlöst tillsammans. Mammaklubben leds av Patricia Ljunqvist och lilla Emelie samt Katarina Aro och lilla Edwin.
Kontaktuppgifter

Ruth marthaförening rf

ruthmarthaforening@gmail.com

Instagram: @ruthmarthaforening

Mia Salminen

Ordförande

 

Jenna Matintupa

Vice ordförande

   

Ann-Catrin Granroth

Sekreterare