Ruth Marthaförening

Välgörenhet och engagemang

En viktig del av Ruth marthaförenings verksamhet är olika typer av välgörenhet och samhällsengagemang. Som medlem kan du själv välja om och i vad du deltar - vi levererar enbart möjligheten!

2023

Känner du till någon insamling som du tycker att Ruth borde vara delaktig i? Hör då av dig till ruthmarthaforening@gmail.com så har vi det i åtanke när vi skriver verksamhetsplanen för 2023. 

  • Välgörenhetspromenad för Rosa bandet

Tisdagen den 10.10.2023 ordnar Ruth en välgörenhetspromenad i förmån för Cancerstiftelsens oktoberkampanj Rosa bandet. Promenaden startar från restaurang Strampen kl 17:00, och går till Villa Sandviken och tillbaka - alla går i egen takt. För promenaden betalar alla deltagare 1€/km (totalt 5€) som går oavkortat till Rosa bandet. Mer om insamligen går att läsa under evenemanget och på Cancerstiftelsens hemsida. 

  • Augusti - stickade sockor åt 1:orna i Kvevlax lärcenter 

Ruth hjälpte till att sticka sockor åt alla elever som börjar på årskurs 1 i Kvevlax lärcenter. Insamlingen koordinerades av Röda korset, som även stod för garnet.

  • 21.3 - vi syr hundar till Project Liv

Under Ruths stickkväll den 21.3.2023 finns det möjligeht att sy hundar till barnen i Project Liv. Hundarna finns i ambulanser runt om i Finland. Föreningen står för allt material, och överlämnar sedan hundarna. Det går bra att sy en hund även om du aldrig sytt förr, det finns lätta instruktioner! Anmäl dig till kvällen under "evenemang". 

Project Livs tyghundar. Bild: Project Liv. 

  • Sockor och mössor till förlossningsavdelningen vid VCS

Under hösten-22 stickade Ruth Marthförening babysockor och -mössor åt förlossningsavdelningen vid Vasa Centralsjukhus. 

  • Project liv

Under Ruths alla verksamhetsår har Project Liv funnits med i verksamheten. De första verksamhetsåren sydde Project Liv hundar och under senaste år (2022) har Ruth bidragit med stickade sockor. År 2023 planerar Ruth att fortsätta med sockstickningen men även att ordna en sykväll för att sy fler hundar. 

Tidigare välgörenhetsevenemang

Den stora påskutmaningen 

Mitt under den värsta pandemitiden startade Marthaförbundets projekt Matlust en påskinsamling för ensamma seniorer i Vasa och Korsholm. Ruth marthaförening deltog i insamlingen, och bidrog med att 50 seniorer fick njuta av något hembakat under påsken. Ruth deltog även år 2022 i samma utmaning. 

Mössor till förslossningen på patientsäkerhetsdagen 2021

År 2021 uppmärksammades mödrar och nyfödda på patientsäkerhetsdagen. På initiativ av doulorna vid Folkhälsan stickade Ruthorna mössor till förlossningen. 

Sockor till förstaklassister i Kvevlax via Röda Korset 2021

År 2021 stickade Ruthorna sockor till förstaklassisterna i Kvevlax i samarbete med Röda Korset (Kvevlax avdelning). 

Vasa mödra- och skyddshem 2021

Ruthorna började verksamhetsåret 2021 med att samla in handdukar och underkläder till Vasa mödra- och skyddshem. 

Kontaktuppgifter

Ruth marthaförening rf

ruthmarthaforening@gmail.com

Instagram: @ruthmarthaforening

Mia Salminen

Ordförande

 

Jenna Matintupa

Vice ordförande

   

Ann-Catrin Granroth

Sekreterare